За нас

Основно училище Св. Св. Кирил и Методий е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

Води началото си от далечната 1961 година и през всички години гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Дупница.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинети по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


Учебното заведение разполага с ученически стол, компютърни кабинети с осигурен достъп до интернет, библиотека, модерна спортна площадка и два физкултурни салона.


Основно училище Св.Св. Кирил и Методий, Дупница е с курс на обучение от първи до седми клас, целодневна организация на учебния процес.

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.


У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.


Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, Дупница се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите ученици, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.


Неговият безспорен авторитет се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати.


Учениците постигат успехи в урочната, извънкласната, извънучилищната дейност, състезанията, олимпиадите на общинско, областно и национално ниво.


Възпитаниците, завършили учебното заведение, днес са достойно реализирали се личности в обществото.


През всичките тези години ОУ Св.Св. Кирил и Методий, Дупница е извор на знание, на сила и красота, съхранило миналото, живеещо в настоящето и чертаещо бъдещето.